2015-05-27 Fotografi av Rickard

Fotografier av Alex Hinchcliffe

Alex Hinchcliffes fotoserie Ett Steg Närmare består av närmare hundra porträtt av artister såsom Bobby Womack, Amiri Baraka, Mark E Smith, Lonnie Liston Smith och Thurston Moore. Allt började 2010 när han bestämde sig för att porträttera funkmästaren Fred Wesley på hans hotellrum innan en spelning.

Sedan dess har projektet blivit en del av Alex Hinchcliffes konstnärliga identitet. Genom att porträttera artister i samband med deras framträdanden skapar han ett unikt tidsdokument över Stockholms scener. Porträtten är närgångna och ärliga. Här är artisten försjunken i sig själv innan en konsert, eller avslappnat lugn efter en spelning. En intim närvaro uppstår i mötet mellan fotograf och artist.

Vernissage 28/5 17.00 - 22.00
Utställningen varar till den 2/6. Öppettider 11.00 - 20.00. Åsögatan 136
Delar av utställningen visas även på Pet Sounds Skivbutik, Skånegatan 53.
Buster Williams
Buster Williams
Dianne Reeves
Dianne Reeves
Goran Kajfes
Goran Kajfes
Ulf Lundell
Ulf Lundell
Mer bilder och info på Facebook
eller på www.hinchcliffe.se
Dela på Facebook
 
Dela på Twitter