2015-03-20 Fotografi av Rickard

Vacker melankoli av Mikael Jansson

Mikael Janssons svartvita fotografier utstrålar såväl melankoli som livsglädje och hopp. De närmast dokumentära skildringarna sätter människan i fokus utan att det blir påträngande eller påklistrat, bilderna låter betraktaren bilda sig sin egen uppfattning om den enskilda personens historia och livsöde. För mig agerar bilderna som en pusselbit i ett större sammanhang vilket jag inte har visuellt tillträde till.

Jag har lätt för att drömma mig bort och förlora mig i existentiella tankar när jag betraktar Mikael Janssons bilder, kanske för att han på ett mycket subtilt sätt får in motsägelser i det han fotograferar; till exempel den gamla damen som långsamt tar sig fram med hjälp av en rullator medan en ung, spänstig löpare skymtar i bakgrunden... Vackert och melankoliskt på samma gång!
Mer foton av Mikael Jansson hittar du här
och naturligtvis även på Flickr
Dela på Facebook
 
Dela på Twitter